Wandelen

Een pelgrimshuis in wandelstad Nijmegen organiseert vanzelfsprekend ook zelf wandelingen.
Wandelen verzet de geest.

We organiseren de volgende wandelactiviteiten:

Franciscuswandelingen
Wekelijks wandelen we in de omgeving van Nijmegen. De wandelingen zijn bedoeld voor (kleine) groepen en hebben een bezinnend karakter. Naast persoonlijke gesprekken zijn er ook momenten van stilte.

Wandelcoaching
Aan het pelgrimshuis is een wandelcoach verbonden die gasten van het pelgrimshuis graag meeneemt naar buiten. In onze begeleidingsgesprekken ligt de focus vooral op zingeving en is wat een mens in het dagelijks leven belemmert hooguit een afgeleid gespreksonderwerp.

Pelgrimstochten
Tenminste één keer per jaar willen we deelnemen aan een pelgrimstocht naar Kevelaer. Je vertrekt ’s avonds vanuit Nijmegen en wandelt gedurende de hele nacht, zodat je bij het ochtendgloren in Kevelaer aan de mis kunt deelnemen.
We bekijken of we ook andere pelgrimstochten kunnen organiseren en hebben een nieuw pelgrimspad ‘Wegen met Zegen’ in de Betuwe in voorbereiding.

Walk of wisdom
Enkele jaren geleden is rondom Nijmegen de Walk of wisdom uitgezet, een wandeltocht met een onbepaalde vorm van spiritualiteit. Wij voelen ons daarmee verbonden en zullen ook vanuit het pelgrimshuis aan deze wandeltocht deelnemen.