Pelgrimsroute Over-Betuwe

Dit is een spirituele tijd. Veel mensen richten op een gelukkig, authentiek of zinvol leven. Zij volgen hun persoonlijke weg, waarin vragen naar zingeving nooit ver weg zijn. De kerken weten met hun traditionele activiteiten nog maar een klein deel van deze mensen te bereiken. In de laatste decennia heeft pelgrimeren en op retraite gaan in een klooster niet voor niets een enorme vlucht genomen.

Kerkje van Ressen

Met de Pelgrimsroute Over-Betuwe willen wij mensen op een eigentijdse manier op hun levensweg terzijde staan. Met een aantal kerken in de Betuwe is het Pelgrimshuis Antonius bezig om een nieuwe pelgrimsroute uit te zetten. Het wordt een pad van bezinning door een prachtig rivierenlandschap met een rijke natuur en een eeuwenoude historie. En een pad om de wind door je gedachten te laten waaien, om aandacht voor je omgeving te hebben en om jezelf te vertragen tot het ritme van een wandelaar.

Het startpunt voor deze pelgrimsroute van zes of zeven dagetappes wordt het pelgrimshuis. Voor deelnemers gaan we in onze Antonius van Paduakerk een openingsceremonie organiseren.

Dit pelgrimspad wordt gedragen door een groep van vrijwilligers, die niet alleen de route onderhouden, maar mensen ook gastvrij ontvangen, een verhaal vertellen, desgewenst een gesprekspartner zijn en die overnachtingsplekken aanbieden.

Het wordt een mooi en ook omvattend project. We mikken erop om vanaf het voorjaar 2021 daadwerkelijk wandelaars te kunnen ontvangen. Als je zin hebt om deel te nemen in de organisatie ben je van harte welkom!

Samenwerkingspartners:

Zie ook: artikel in De Gelderlander (6 mei 2020)