Pelgrimshuis: het gebouw

Het oprichten van een pelgrimshuis is een werk dat dankbaar maakt en dat veel enthousiasme ontmoet. Vanaf het begin wisten we dat het geen klein project is. Het vraagt om het ontwikkelen van een visie, de opbouw van een (vrijwilligers)organisatie en een netwerk, ook voor het aanbieden van activiteiten en om het opstellen van een gedegen financiële onderbouwing. Tot nu toe zijn we hierin geslaagd.

Pelgrimshuis Antonius

Daarnaast vraagt het om de verbouwing van onze pastorie, waarin wij het pelgrimshuis willen vestigen. Deze verbouwing – en de procedures naar de verbouwing toe – duurt langer dan wij verwacht hadden. We gaan er echter vanuit dat er dit jaar wordt verbouwd en dat we het pelgrimshuis eind 2020 kunnen openen voor overnachtingen.

Ondertussen wordt het gebouw op dit moment en tijdens de verbouwing zoveel mogelijk gebruikt voor de organisatie van activiteiten.

In het pelgrimshuis zullen na de verbouwing circa 12 gastenkamers beschikbaar zijn voor circa 20 gasten. Daarnaast zijn er enkele algemene ruimten, zoals een meditatieruimte en een ontbijtruimte (ook geschikt voor lezingen, groepsgesprekken etc.).