Over ons

Het pelgrimshuis in een notendop

Het pelgrimshuis biedt onderdak aan mensen die dat nodig hebben of die zich tot ons aangetrokken voelen. Wij stellen een aantal kamers beschikbaar voor ‘pelgrims in het leven’. En daarnaast bieden we onze gasten een warm nest door hen voor een periode deel uit te laten maken van onze gemeenschap.

Als gasten verwelkomen wij pelgrims of wandelaars, die eenvoud en rust zoeken. Maar we bieden ook onderdak en steun aan mensen die in een situatie zitten, waarin ze keuzes moeten maken en die graag een tijdje in een andere omgeving tot bezinning willen komen. Ook mensen die tevreden zijn met hun leven, maar die de kans willen grijpen om zich geestelijk te verrijken, verwelkomen we graag.

Wij bieden onze gasten een eenvoudige kamer met ontbijt, waarbij zij begeleid zullen worden door verschillende mensen van onze gemeenschap. Die begeleiding bestaat uit persoonlijke gesprekken, gezamenlijke deelname aan activiteiten in Nijmegen(-oost) én ze maken deel uit van onze gemeenschap in die zin dat ze nadrukkelijk welkom zijn bij onze zondagsvieringen, Buurt aan Tafel en bij activiteiten van de Antonius van Padua-gemeenschap, de parochie H. Stefanus en andere activiteiten die we in en rondom het pelgrimshuis organiseren.